(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Vepřové na žampionech
Potřebné ingredience
1 větší cibule,
500g žampionů,
400g vepřového masa (já použila kýtu),
250ml smetany ke šlehání,
1/2 litru vody,
1 masox,
1-2 lžíce jíšky,
bobkový list,nové koření, celý pepř,
olej na smažení
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji, přidáme na kostičky pokrájené maso. Orestujeme, osolíme, opepříme, zmírníme oheň a dusíme pod pokličkou zhruba 15min.
Potom přilijeme 1/2 litru horké vody, přidáme masox, celý pepř, nové koření, bobkový list a očištěné, na silnější kolečka pokrájené žampiony (já jsem si ulehčila práci s loupáním a koupila jsem mražené žampiony) a vaříme na mírném ohni. Směs vaříme zhruba 40min., dokud není maso měkké. Pak jsem přilila smetanu a zahustila jíškou a bylo hotovo. Příloha: rýže.
Tento recept není můj výmysl, ale udělala jsem ho přesně podle jednoho nejmenovaného časopisku a chtěla jsem se s Vámi o tu dobrotu podělit. Teda alespoň já jsem s jídlem měla doma úspěch. Masenko bylo krásné měkkoučké.
Potom přilijeme 1/2 litru horké vody, přidáme masox, celý pepř, nové koření, bobkový list a očištěné, na silnější kolečka pokrájené žampiony (já jsem si ulehčila práci s loupáním a koupila jsem mražené žampiony) a vaříme na mírném ohni. Směs vaříme zhruba 40min., dokud není maso měkké. Pak jsem přilila smetanu a zahustila jíškou a bylo hotovo. Příloha: rýže.
Tento recept není můj výmysl, ale udělala jsem ho přesně podle jednoho nejmenovaného časopisku a chtěla jsem se s Vámi o tu dobrotu podělit. Teda alespoň já jsem s jídlem měla doma úspěch. Masenko bylo krásné měkkoučké.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
v.e.r.o.n.i.k.a27
(upraveno)
15. 1. 2010, 16:41
Vynikající